Stuvad potatis
Jonas favoriträtt är, utan tvekan, stuvad potatis med isterband. Tänkte att jag ska dela med mig av ett enkelt recept här på stuvadpotatis.
4 portioner:
* 10 stycken mellanstora Asterix
* 2 msk smör
* 2 msk vetemjöl
* 2 dl mjölk
* 3 dl vispgrädde
* 3 msk finhackad gräslök
1. Skala och koka Asterixen och låt den sedan svalna.
2. Skiva potatisen i ca 1 cm stora skivor.
3. Smält smör i en kastrull och pudra över mjöl och rör om ordentligt.
4. Häll sedan i mjölken och grädden under omrörning.
5. Låt sedan alltsammans koka upp långsamt för att sedan låta det sjuda på svag värme i 10 min.
6. Vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.
7. Smaka av med salt och peppar och ha i gräslök.
På bilden ser ni att jag lagt upp stuvad potatis tillsammans med isterband, stark senap och bönor. Något som blir ännu godare är om ni byter ut bönorna mot kokta rödbetor. Så gott!
Hoppas att det smakar!
//Annelie