Snabb potatiskaka

I helgen gjorde jag en snabbvariant av potatiskaka. I vanliga fall ska potatiskakan göras några timmar innan varmrätten ska ätas, men det är inte alltid den tiden finns. Så jag försöker hitta det optimala receptet på just snabb potatiskaka. Tycker att det är lite svårt att få till den rätta konsistenten men potatiskakan som jag gjorde i helgen blev riktigt god.

Jag har tidigare lagt upp ett recpet på potatiskaka här. Det är en enklare variant. I det receptet använde jag mig av Asterix vilket gör att potatiskakan blir fastare. I detta recept använde jag mig av Inova för att jag ville ha lite mjukare tuggmotstånd men en fast och stabil kaka.


Recept för 4 personer:
* 800 g Inova
* 4 dl vispgrädde
* 100 g philadelphiaost
* 2 ägg
* 1 vitlöksklyfta
* salt, svartpeppar och lökpulver efter smak

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg bakplåtspapper i en ungssäkerform. Jag rekommenderar en fyrkantig form på 15x15 cm.
3. Skala och skiva potatisen så tunt som möjligt.
4. Vispa ihop vispgrädde med philadelphiaost, ägg, en pressad vitlöksklyfta, salt, svartpeppar och lökpulver.
5. Fördela skivorna tätt i ungsformer. Häll på blandningen (i punkt 3) mellan lagren.
6. Ställ in potatiskakan i ca 40-45 minuter. Täck formen med folie om den börjar bli bränd på ytan.
7. Låt potatiskakan vila lite i formen innan servering.


Hoppas att det smakar!
//Annelie