Råraka med créme fraiche och löjrom
Hoppas att ni haft en mysig jul med god mat och trevligt sällskap. Nu är det inte många dagar kvar till nyårsafton och ni kanske funderar på vad ni ska servera för förätt. Då har jag ett tips till er, råraka! Så himla gott!
För 4 portioner:
Rårakor:
* 6 stora Asterix
* smör och matolja att steka i
* salt och peppar
Garnering:
* 1 st rödlök
* 200 g löjrom
* 1 dl créme fraiche
* 4 klyftor citron
* 4 dillknippor
1. Skala och finriv Asterixen. Krama ur vätskan ordentligt ur potatisen! Skala och finhacka löken.
2. Hetta upp stekpannan på medelvärme, kanske lite mer. Smält en klick smör i panna och tillsätt olja. Forma den rivna Asterixen till fyra tunna kakor.
3. Lägg dem i stekpannan och låt dem ligga stilla och steka tills de fått fin färg och börjar bli frasiga i kanterna. Ca 3 minuter på varje sida.
4. Lägg rårakorna på varsin tallrik. Portionera ut löjrom, créme fraiche och den hackade rödlöken på rårakorna. Garnera slutligen med citron och dill. Servera dem direkt!
Hoppas att det smakar!
//Annelie