Potatispuré
Igår gjorde jag en snabb & enkel men så god potatispuré till middag. Den fick tummen upp av samtliga i familjen!
• 1 kg King Edward eller Inova
• 1 dl matgrädde
• 1 dl standard mjölk
• 30-50 g smör
• smaka av med salt, peppar & muskot
1. Koka potatisen
2. När potatisen kokat klart, häll av vattnet.
3. Koka ihop grädde, mjölk & smör.
4. Vispa potatisen till små "smulor" och tillsätt sedan grädden, mjölken & smöret samtidigt som du vispar.
5. Fördela purén i portionsformar.
6. Gratinera portionsformarna i övervärme/grill i 225 grader i ungefär 10 minuter. (Se så att de fått en liten brun yta).
Till potatispurén serverades hjortfärsbiffar, gräddsås & rårörda lingon.
Hoppas att det smakar!
• 1 kg King Edward eller Inova
• 1 dl matgrädde
• 1 dl standard mjölk
• 30-50 g smör
• smaka av med salt, peppar & muskot
1. Koka potatisen
2. När potatisen kokat klart, häll av vattnet.
3. Koka ihop grädde, mjölk & smör.
4. Vispa potatisen till små "smulor" och tillsätt sedan grädden, mjölken & smöret samtidigt som du vispar.
5. Fördela purén i portionsformar.
6. Gratinera portionsformarna i övervärme/grill i 225 grader i ungefär 10 minuter. (Se så att de fått en liten brun yta).
Till potatispurén serverades hjortfärsbiffar, gräddsås & rårörda lingon.
Hoppas att det smakar!