Potatisbullar
Recept till ungefär 10 potatisbullar:
• 1 kg King Edward
• 0,5 dl vetemjöl
• 2 st äggulor
• 1 st ägg
• 0,5 tsk salt
• 2 krm svartpeppar
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skala potatisen. Skär den sedan i små bitar & koka den i saltat vatten.
3. När potatisen kokat klart ska den mosas. Jag använder mig av en elvisp.
4. Tillsätt sedan mjöl, äggulor, ägg, salt och peppar. Blanda om försiktigt till en jämn smet.
5. Forma 10 potatisbullar. Jag tar hjälp av ett decilitermått för att få lagom stora potatisbullar.
6. Hetta upp smör i en stekpanna & stek potatisbullarna 3-4 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
7. Lägg sedan över dem på ett ugnsplåt & sätt in i ugnen 15-20 minuter.
Servera potatisbullarna tillsammans med knaperstekt bacon & lingon. Hoppas att det smakar!
• 1 kg King Edward
• 0,5 dl vetemjöl
• 2 st äggulor
• 1 st ägg
• 0,5 tsk salt
• 2 krm svartpeppar
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skala potatisen. Skär den sedan i små bitar & koka den i saltat vatten.
3. När potatisen kokat klart ska den mosas. Jag använder mig av en elvisp.
4. Tillsätt sedan mjöl, äggulor, ägg, salt och peppar. Blanda om försiktigt till en jämn smet.
5. Forma 10 potatisbullar. Jag tar hjälp av ett decilitermått för att få lagom stora potatisbullar.
6. Hetta upp smör i en stekpanna & stek potatisbullarna 3-4 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
7. Lägg sedan över dem på ett ugnsplåt & sätt in i ugnen 15-20 minuter.
Servera potatisbullarna tillsammans med knaperstekt bacon & lingon. Hoppas att det smakar!