Potatisbakelse

På nyår hade vi gäster och jag komponerade ihop en trerätters middag. Självklart fanns potatis med på menyn som tillbehör till köttet under varmrätten. Jag gjorde potatisbakelse som är supergott men också väldigt enkelt.

Det som är skönt med potatisbakelse är att man kan fixa ihop blandningen innan gästerna kommer för att sedan fördela blandningen i formar ungefär 30 minuter innan varmrätten ska serveras.

Recept för 4 personer:
* 6 st medelstora King Edward
* 1 st liten purjolök
* 2 dl cremé fraiche
* 2 st ägg
* 1 tsk salt
* 1 krm vitpeppar
* 1 dl riven Västerbottenost

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och strimla purjolöken
3. Rör ihop cremé fraiche, ägg, purjolök, salt och vitpeppar.
4. Skala och riv (grovt) en potatis i taget & lägg vartefter i cremé fraiche- och äggblandningen så att potatisen inte mörknar.
5. Smörj 4 st formar med smör och fördela blandningen i dem. Tryck ihop blandningen lätt och toppa med riven Västerbottenost.
6. Baka formarna i ugnen ca 30 minuter.

Hoppas att det smakar!
//Annelie