Potatis- och svampcheesecake med älgkalvfilé & kantarellsås

Jag tror inte att det undgått någon att det är kantarellår. Hittade ett recept på @koket.se som inspirerade mig till lördagens middag. Och det bästa av allt, smaken på potatischeesecaken gick hem hos både stora & små!

Potatis- och svampcheesecake:
* 600 g Inova
* 3 dl förvällda kantareller
* 3,5 msk vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk salt
* 1 krm svartpeppar
* 1 krm malen muskot
* 2 ägg
* 4 dl riven Västerbottenost

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och finriv potatisen, lägg i en bunke.
3. Blanda vetemjöl med bakpulver, muskot, salt och peppar.
4. Rör ner äggen i potatisen, tillsätt mjölblandningen och 2 dl riven ost och svampen.
5. Blanda väl och låt stå och dra i 10 minuter.
6. Smörj en muffinsplåt (med 12 hål) med smör. Fyll upp med smeten till två tredjedelar i varje form.
7. Strö över resten av den rivna osten. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills potatisblandningen är gyllenbrun och lite frasig.