Potatis- och rödbetsmos

Igår till Melodifestivalen ville jag prova på något nytt till middag. Jag är inne i en period just nu när jag blandar upp potatis med andra rotfrukter. Så igår blev det potatis- och rödbetsmos med dill och spenat. Jättegott!


Recept för 4 portioner:
* 6 medelstora King Edwad
* 6 medelstora rödbetor
* 50 g smör
* 1/2 dl mjölk
* Salt och svartpeppar
* 1 kruka dill
* En näve spenat

1. Koka rödbetorna med skal tills de är mjuka.
2. Skala och koka potatisen tills de är mjuka.
3. När rödbetorna är klara skalas dem. Sedan mosar du dem med en stöt eller träslev. När potatisen är klar mosar du dem med en stöt eller träslev.
4. Blanda potatisen och rödbetorna.
5. Smält smöret och häll sedan ner mjölken med smöret, rör runt.
6. Rör ner mjölk- och smörblandningen i potatis- och rödbetsmoset.
7. Smaksätt med salt och svartpeppar.
8. Hacka dillen fint.
9. Värm potatis- och rödbetsmoset, vänd ner spenat och dill.

Hoppas att det smakar!
//Annelie