Bakpotatis med skagenröra

Julen närmar sig och många utav oss får det nästan lite stressigt. Då kan det vara bra med ett recept som går snabbt och där maten i stort sköter sig självt.

Bakpotatis är en sådan maträtt!Vi säljer både King-Edward och Inova som bakpotatis i Gårdsbutiken för 1 kr styck.

4 portioner:
4 st bakpotatisar

Skagenröra:
* 400 g räkor i lag (1 kg räkor med skal)
* 2 msk hackad dill
* 1 dl majonäs
* 1 dl cremé fraiche
* 1 burk stenbitsrom
* 1/2 tsk salt
* 1 krm svartpeppar
* 1,5 tsk pressad citron
* 2 msk hakad rödlök

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skölj, borsta och torka potatisarna. Stick sedan små hål i potatisarna.
3. Baka potatisen i mitten av ugnen i ca 1 timma (beroende på storlek). Baka aldrig potatisen i folie, utan klä isåfall in potatisen efter ugnen med folie så att den behåller värmen.
4. Blanda räkorna med dill, majonäs och cremé fraiche samt stenbitsrom. Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och rödlök. Ställ skagenröran i kylen, tills potatisen är klar.
5. Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Fyll potatisarna med skagenröra.


Hoppas att det smakar!
//Annelie


Ps: Vill du att det ska gå ännu snabbare? Mikra bakpotatisen i ca en kvart (beroende på storlek) på full effekt.